Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جهان نيوز»
2024-05-08@14:59:41 GMT

دولت اعلام کرد ۷۰۰ هزار مسکن مهر اضافی ساخته

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۴۲۵۵۱

دولت اعلام کرد ۷۰۰ هزار مسکن مهر اضافی ساخته

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: دولت اعلام کرده در مسکن مهر ۷۰۰ هزار مسکن اضافی ساخته که کمیته امداد می‌تواند از این ظرفیت استفاده کند. به گزارش جهان نيوز به نقل از تسنیم، کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در جریان ارائه گزارش رئیس کمیته امداد امام‌خمینی (ره) که صبح امروز (یکشنبه 6 مرداد) در صحن علنی مجلس حاضر شد، اظهار داشت: کمیته امداد از متن انقلاب برای خدمت به محرومان ایجاد شد و مجلس نیز همواره نگاه ویژه‌ای به این کمیته داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: نمونه این نگاه در برنامه ششم توسعه به خوبی آمده که مجلس در مواد 93 و 94 کلیدی‌ترین مسائل را برای رفاه مددجویان و اقشار آسیب‌پذیر در نظر گرفته است. آنچه که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، بحث کاهش آسیب‌ها و توانمندسازی محرومان و خروج آنها از چرخه حمایت پس از آنکه توانستند روی پای خودشان بایستند، است.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با اشاره به مشکل اشتغال جوانان تصریح کرد: یکی از مشکلات اصلی کشور در بحث اشتغال این است که آموزش‌های مدرسه و دانشگاه، جوان را به سمت توانمندسازی پیش نمی‌برد، لذا برنامه ما این است که با همکاری با سازمان فنی و حرفه‌ای در راستای توانمندسازی جوانان حرکت کنیم.

جلالی ادامه داد: در بخش توانمندسازی مددجویان، مجلس با آنها همراهی خوبی داشته، به طوری که میزان وام خوداشتغالی مددجویان در سال 96 به 2100 میلیارد تومان رسیده است، این در حالی است که در سال 95 وام خوداشتغالی هزار میلیارد تومان بود. کار دیگری که مجلس انجام داد اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای رفع محرومیت از روستاها بود که بخش زیادی از این مبلغ به کمیته امداد اختصاص یافت، البته خود کمیته امداد از 2100 میلیاردی که به عنوان ارتقا در اختیارش است در دادن وام خوداشتغالی به اقشار آسیب‌پذیر استفاده می‌کند که علاوه بر آن کمیته امداد 1100 میلیارد تومان دیگر به مبلغ قبلی اضافه کرده که اعتبار کنونی کمیته امداد برای دادن وام خوداشتغالی را به 3 هزار میلیارد رسانده است.

وی گفت: با توجه به رشد اعتبارات جذب اعتبار خوبی صورت گرفته و کمیته امداد توانسته 700 درصد اعتبار جذب کند. از طرف دیگر یکی از وظایف کمیته امداد پالایش مددجویان تحت حمایت و خروج آنها از چرخه حمایتی است که براساس آمار بیش از 200 هزار اشتغال برای سرپرستان خانوار ایجاد شده که در نتیجه آن حدود 160 هزار نفر از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدند که اقدام موثر و خوبی بوده است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ادامه داد: کمیته امداد باید از بانک اطلاعاتی سایر دستگاه‌ها از جمله سازمان هدفمندی یارانه‌ها استفاده کند. همچنین بحث بعدی این است که سیاست اشتغال‌زایی کمیته امداد باید هم‌راستا با سیاست‌های شورای عالی اشتغال باشد. در ارتباط با بیمه اجتماعی نیز برخی از اقدامات کمیته امداد نقص‌‌های قانونی دارد که می‌بایست این کمیته با همکاری مجلس به رفع این مشکلات قانونی بپردازد.

جلالی با اشاره به مسکن مددجویان خاطرنشان کرد: کمیته امداد طی تفاهم‌نامه‌ای که با سپاه به امضا رساند، اعتباری حدود 2270 میلیون دلار به منظور ساخت مسکن برای اقشار آسیب‌پذیر در نظر گرفته، اما نکته‌ای که باید به آن اشاره کرد این است که دولت اعلام کرده که در مسکن مهر 700 هزار مسکن اضافی ساخته شده که کمیته امداد می‌تواند با همکاری با دولت از این ظرفیت برای تامین مسکن مددجویان استفاده کند.

وی گفت: براساس تبصره 14 بودجه سال 96 مستمری مددجویان کمیته امداد افزایش یافته که با افزایش این مستمری درصد استقبال از شغل در برخی مناطق به ویژه روستاها کمتر شده است. مطلب دوم درباره دولت این است که این مستمری‌ها را مستقیما به حساب سرپرست خانوار واریز می‌کنند که امری خلاف قانون است و باید از طریق کمیته امداد و سازمان‌های واسطه اقدام به واریز مستمری کند.
رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در پایان گفت: علت این موضوع نیز این است که خیلی از سرپرستان خانوار یا در زندان هستند و یا اعتیاد دارند.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۴۲۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 مسکن کارگری در راه است؟

به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، رئیس فراکسیون کارگری مجلس گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

بیشتر بخوانید: شوک جدید به کارگران / افزایش حق مسکن منتفی شد

"مسکن" یکی از مهمترین مشکلات کارگران است. چرا که با افزایش و نوسانات قیمت مسکن در بازار، توان کارگران برای تهیه آن دشوار شده است. آمارها حکایت از این دارد که نزدیک به ۷۰ درصد درآمد کارگران صرف اجاره بها و تأمین مسکن می‌شود.

قیمت سرسام‌آور مسکن و به تبع آن اجاره بهای سنگین عملاً بیش از نصف حقوق کارگران را می‌بلعد و حال در شرایطی که حتی کارگران برای پرداخت اجاره در تنگناهای مالی هستند، دیگر توانی مالی برای خرید خانه حتی به شرط دریافت وام هم ندارند.

به واسطه افزایش شکاف میان مزد و معیشت در سال‌های گذشته، نمایندگان کارگری، تقاضای ترمیم مزد را برای جبران هزینه‌های تورم و حل مشکل روزمره کارگران به شورا فرستاده بودند، اما آذر ماه سال ۱۴۰۲ جلسه شورای عالی کار با حضور شرکای اجتماعی تشکیل و مقرر شد قرارگاه مسکن کارگری تشکیل شود و به امورات مسکن کارگران رسیدگی شود.

در جلسه ۲۷ اسفند ماه ۱۴۰۳, به‌پیشنهاد وزیر کار در راستای توجه به اختصاص بخش قابل ملاحظه‌ای از سبد هزینه کارگران به مسکن، قرار شد یک کمیته سه‌نفره با حضور نماینده کارگران، کارفرمایان و وزیر کار تشکیل شود و از اول سال آینده مسکن کارگران را پیگیری کنند.

صولت مرتضوی گفت: باید به بحث مسکن توجه ویژه داشته باشیم، بارها پیشنهاد دادم یک شورایی تشکیل شود و نماینده‌ای از سه شریک اجتماعی در آن عضو باشد.

محمد چکشیان، معاون وزیرکار در هفته کارگر خبر از ساخت ۶۰ هزار مسکن کارگری داد.

وی از ساخت حدود ۶۰ هزار واحد مسکن کارگری خبر داد و گفت: وزیر کار چند ماه قبل دستور تشکیل قرارگاه مسکن کارگری را صادر کردند که با حضور سازمان‌های تابعه وزارتخانه و دستگاه‌های مختلف و تشکل‌های کارگری و کارفرمایی شکل گرفت، ولی ما تمرکز کردیم روی اینکه چند سناریو را طراحی کنیم و برخی از این سناریوها، تعاونی محور، برخی کارفرما محور و برخی دیگر روی رفع موانع پیش روی کارگران و کارفرمایان است.

چکشیان با بیان اینکه تلاش وزارت کار این است که در چند ماه آینده رویکرد جدید و بسته‌های اختصاصی و رویکرد جدیدی در مسکن کارگری داشته باشیم، اظهار کرد: این رویکردها در ماه‌های آینده اعلام خواهد شد. جلساتی با تشکل‌ها برگزار شده و درحال رفع موانع هستیم و امیدواریم اقدامات خوب و متفاوت از گذشته رخ بدهد.

تفاهمنامه برای اختصاص مسکن به کارگران

علی بابایی کارنامی، رئیس فراکسیون کارگری نیز اخیراً با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی به کارگران، گفت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰ هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود.

رئیس فراکسیون کارگری گفت: از معیشت تا مسکن جزو مطالبات اصلی کارگران است که در چند سال اخیر به صورت مختلف در مجلس مورد بررسی قرار گرفت، مجلس برای شاخص‌های اصلی همچون مسکن کارگران پیگیری‌های جدی داشته باشد.

نماینده مردم ساری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسکن کارگران به لحاظ سبد معیشتی و رفاهی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، افزود: حدود ۶۴ ماده و تبصره از قانون کار در مورد رفاه کارگران است، منهای سال‌های دهه ۶۰ که موضوع رفاهیات کارگران در قالب تعاونی‌ها به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار داشت در سال‌های گذشته چندان به این مسئله به صورت ویژه پرداخته نشده است.

رئیس فراکسیون کارگری در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال‌های گذشته بنگاه‌های بزرگ در جوار کارگاه‌های شهرک‌های صنعتی و مسکونی دایر بودند، اظهار داشت: با گذشت زمان اقدامات ساخت مسکن برای کارگران در حاشیه قرار گرفت، در دهه ۷۰ به بعد به دلیل گرایش‌های توسعه‌ای که در کشور حاکم بود نتوانستیم به ظرفیت‌های رفاهی کارگران توجه کنیم، امروز کارگران با مشکلات عدیده‌ای روبرو هستند که بخش زیادی از آن به مسائل بی توجهی حقوق کارگران در سال‌های پیشین باز می‌گردد.

بابایی کارنامی با اشاره به اختصاص سالانه ۲۵۰ هزار واحد مسکونی کارگران، اظهار داشت: به تازگی تفاهمنامه‌ای با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امضا شده که در پی ساخت سالانه یک میلیون واحد مسکونی حدود ۲۵۰ هزار واحد از ظرفیت مسکن ملی به کارگران اختصاص داده شود و تقریبا تحت عنوان ابلاغیه به ادارات کل استانی وزارتخانه کار، تعاون و رفاه ابلاغ شده است تا در این راستا کار جدی صورت بگیرد.

نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه دولت باید برنامه‌ای برای تامین مسکن اقشار کم درآمد جامعه به ویژه کارگران داشته باشد، ادامه داد: امیدواریم با پیگیری‌هایی که کمیسیون اجتماعی و فراکسیون کارگری دارند وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت راه و شهرسازی مشکلات مسکن کارگران را پیگیری کرده تا موفقیت‌های لازم را داشته باشیم.

بابایی کارنامی با تاکید بر اینکه فراکسیون‌های کارگری مجلس دارای شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس است، بیان کرد: فراکسیون کارگری جز فراکسیون‌های شاخص پایه و مطالبه‌گر در مجلس دوازدهم باقی خواهد بود تا مسائل کارگران را پیگیری کند.

آخرین وضعیت اقدامات انجام شده در حوزه ساخت مسکن کارگری

همچنین علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در روزهای اخیر، درباره سیاست دولت درخصوص مسکن کارگری آن هم باتوجه به نابسامانی که در بازار مسکن وجود دارد، گفت: جهت‌گیری دولت برای طرح ملی مسکن اقشار ضعیف مانند جامعه عزیز کارگران است. هنگامی که ۴ میلیون مسکن هدف‌گذاری می‌شود حقیقتا همین جامعه (کارگران) محور اصلی هستند و ساخت مسکن ملی با هدف توسعه تولید و ساخت در جهت ساماندهی بازار مسکن و اجاره بها صورت می‌گیرد.

وی ادامه داد: اولویت اول ما در حوزه مسکن جامعه کارگری هستند تا ان‌شاالله بتوانند از مزایای آن بهره‌برداری کنند. به طور خاص تعاونی‌های مسکن کارگری متولی ساخت و ساز مسکن کارگران هستند و کارفرمایان هم مکلف به حمایت شدند.

سخنگوی دولت بیان کرد: ۲۳۰ تعاونی کارگری در حوزه مسکن در کشور وجود دارد که دولت هم حمایت‌های لازم را انجام داده است و بعد از این هم انجام خواهد داد و توافقات مختلفی بین مجموعه‌های صنعتی و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام شده است.

وی با بیان اینکه درحال ساخت ۱۴۰ هزار مسکن مسکونی فقط برای بخش صنعت هستیم، گفت: برای ساخت ۱۴۰ هزار مسکن برای بخش صنعت وزارت راه زمین در اختیارشان قرار داده است این به غیر از زمین‌هایی است که خودشان داشته اند.

بهادری جهرمی گفت: ۵ هزار هکتار برای ساخت مسکن در کنار شرکت‌های صنعتی پیش بینی شده است تا در صورت نیاز در اختیار کارگران قرار گیرد. دولت همه ظرفیت‌های خودشان را قرار داده است. تعاونی‌های مسکن کارگری هم پیشگام هستند و دولت هم همراه است.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

کد خبر: 1229899 برچسب‌ها بازار مسکن

دیگر خبرها

  • کمیته امداد اردبیل از ۱۳۲۰ بیمار صعب‌العلاج و خاص حمایت می‌کند
  • واریز مستمری ۲۹ هزار خانوار کمیته امداد البرز
  • اختصاص ۳۰ همت برای اشتغال مددجویان کمیته امداد
  •  مسکن کارگری در راه است؟
  • تشریح برنامه‌های خدمت به مددجویان کمیته امداد اصفهان در دهه کرامت
  • ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار واحد مسکن در دولت سیزدهم ساخته شده است
  • ۱۰ غرفه مددجویان کمیته امداد در نمایشگاه اقوام دایر شد
  • پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به ۱۳۷۰ نفر در بابل
  • ۷ درصد رتبه‌های برتر کنکور از مددجویان کمیته امداد هستند
  • توزیع اقلام لوازم خانگی بین مددجویان بسطام