Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-08@17:15:54 GMT

وام ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن بدرد می‌خورد؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۴۱۸۴۶

وام ۷۰۰ میلیون تومانی مسکن بدرد می‌خورد؟

شورای عالی پول و اعتبار با وام ۷۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن توسط زوجین موافقت نکرد. بنابراین پرداخت این تسهیلات همچنان به نرخ سابق ۴۰۰ میلیون تومان برای هر زوج ادامه دارد. اما در شرایط اقتصادی حاضر افزایش یا عدم افزایش این تسهیلات کمکی به افزایش جمعیت صاحب‌خانه‌های کشور می‌کند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، شورای عالی پول و اعتبار با وام ۷۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن توسط زوجین موافقت نکرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین پرداخت این تسهیلات همچنان به نرخ سابق ۴۰۰ میلیون تومان برای هر زوج ادامه دارد. اما در شرایط اقتصادی حاضر افزایش یا عدم افزایش این تسهیلات کمکی به افزایش جمعیت صاحب‌خانه‌های کشور می‌کند؟

فردین یزدانی، پژوهشگر مسکن در این باره می‌گوید: عموم جامعه از نظر اقتصادی واجد دریافت تسهیلات بانکی نیستند، وام مسکن زوجین هم یکی از همین تسهیلات است، بنابراین موافقت یا عدم موافقت شورای عالی پول و اعتبار با ۷۰۰ میلیون تومانی شدن این تسهیلات کمکی به خانه دار شدن مردم نخواهد کرد.

در بازار مسکن جمعیت مستاجران از صاحبخانه‌ها پیشی گرفته است، محمد آقامیر، عضو شورای اسلامی شهر تهران در این باره به فارس گفت: آمار مستاجران از صاحبان املاک در سال ۱۴۰۰ پیشی گرفته و به بیش از ۵۰ درصد رسیده است و طبق آمار دولت بیش از ۶۰ درصد هزینه‌های خانوار صرف هزینه مسکن می‌شود.

از آنجا که وضعیت شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی تهرانی، معیار و الگویی برای سایر نقاط کشور، می‌توان انتظار وضعیت مشابه در بازار مسکن دیگر شهرهای کشور را داشت.

در چنین اوضاع و احوالی شاید تصویب وام ۷۰۰ میلیون تومانی خرید مسکن زوجین، بتواند کمکی به افزایش جمعیت صاحبخانه‌ها بکند.

منتها یزدانی در این خصوص اصلا خوشبین نیست و می‌گوید: هدف این تسهیلات تامین مسکن خانوراهاست، عمده مردم قادر به دریافت چنین تسهیلاتی نیستند، مگر عده‌ای محدود که مشکل مسکن ندارند و با این قبل وام‌ها سرمایه خود را افزایش می‌دهند. برای همین مخالفت شورای عالی پول و اعتبار با وام ۷۰۰ میلیونی خرید خانه در جای خود قابل دفاع و توجیه است.

وام‌های مسکن بی‌تاثیرند

در بازار مسکن ایران فهرست متنوعی از تسهیلات برای خانه دار شدن و حتی اجاره کردن آن وجود دارد. از وام مسکن جوانان تا وام ودیعه مسکن، آیا این تسیهلات نیز کمکی به حل مشکل تامین مسکن جامعه می‌کند؟

یزدانی در پاسخ به این سوال نیز همچنان بر موضع پیشین خود تاکید می‌کند، در اکثر مواقع بود و نبود تسهیلات بانکی کمکی به تامین سقف بالای سر نمی‌کند.

وی در ادامه موضوع پرداخت وام ودیعه مسکن را پیش کشید: ۱۰۰ میلیون تومان شاید به جور کردن بخشی از پول رهن خانه کمک کند. اما صف متقاضیان واجد شرایط این وام طولانیست، فرض کنید تسهیلات پرداخت و پول اجاره هم جور شد، برای سال بعد چه باید کرد؟ این بار هم قسط وام هست و هم افزایش قابل توجه پول اجاره خانه.

وی در خاتمه گفت: تسهیلات خرید مسکن که عملا بود و نبودشان در خانه دار شدن افراد فاقد مسکن بی تاثیر است. عموم این افراد از نظر بانک‌ها واجد دریافت تسهیلات نیستند. معدود دریافت کنندگان این تسهیلات هم دنبال سرمایه گذاری در بازار مسکن هستند بنابراین این وام ها کارکرد خودشان را ازدست داده‌اند.

منبع: فرارو

کلیدواژه: وام مسکن بازار مسکن شورای عالی پول و اعتبار وام ۷۰۰ میلیون تومانی بازار مسکن خرید مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۱۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟

به گزارش تابناک اقتصادی؛ کابینه دولت رئیسی در شهریورماه ۱۴۰۰ از مجلس رای اعتماد گرفت و به نوعی می‌توان گفت برنامه‌های اقتصادی دولت از مهرماه به طور رسمی کلید خورد و اجرایی شد. یکی از مهم‌ترین اولویت‌های تیم اقتصادی دولت سیزدهم، رسیدگی به وضعیت افسارگسیخته قیمت‌ها در بازار مسکن بود. رویکردی که با شعار ساخت چهار میلیون مسکن در طول عمر دولت همراه شد تا بتواند کفه عرضه و تقاضای مسکن را تا حدودی متعادل کند؛ اما این روند در اجرا با مشکلات بسیاری همچون عدم همراهی شبکه بانکی برای تامین مالی نهضت ملی مسکن مواجه شد و عملا از هدف گذاری مورد نظر دور شد. در نتیجه به دنبال عدم عرضه مناسب و موثر خانه به بازار و همچنین نقش انتظارات تورمی از چشم انداز شاخص ارزی، منجر به رکوردشکنی قیمت‌ها در بازار مسکن تا به امروز شده است.  

بررسی جدیدترین گزارش منتشر شده از سوی بانک مرکزی پیرامون تحولات بازار مسکن شهر تهران این وضعیت را تایید می‌کند. به گونه‌ای که میانگین قیمت یک متر خانه در پایتخت از رقم ۳۱ میلیون و ۶۳۱ هزار تومانی در مهرماه ۱۴۰۰ به رقم ۸۱ میلیون و ۶۳۰ هزار تومان در پایان فروردین ماه ۱۴۰۳ رسیده است؛ به بیان دیگر شاهد جهش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر مربع مسکن در شهر تهران بوده ایم.

اما از سوی دیگر به رغم افزایش قیمت میانگین یک متر مسکن به بالای ۸۱ میلیون تومان، رکود در این بازار مشهود است. به گونه‌ای که در فروردین امسال تعداد معاملات مسکن تهران تنها ۱۵۰۸ مورد بوده است که نسبت به اسفند سال قبل ۷۵.۶ درصد کمتر بوده و نسبت به ماه مشابه سال قبل نیز ۱۴.۲ درصد افت داشته است که نشان از فضای رکودی در دادوستد‌های مسکن پایتخت دارد.

بررسی آمار منتشر شده از سوی بانک مرکزی بیان گر رقبت خریداران به خانه‌های با عمر کمتر از پنج سال است؛ چراکه در فروردین امسال این نوع خانه با سهم ۳۰.۱ درصدی از تعداد کل معاملات و ثبت ۴۵۴ معامله، در صدر قرار داشته اند و در رتبه بعد نیز نقطه مقابل یعنی خانه‌های با بیشترین زمان ساخت یعنی بیش از ۲۰ سال قرار دارند که سهم معاملات این خانه‌های کلنگی با ۳۷۰ معامله، ۲۴.۵ درصد بوده است.  

در این میان، نگاهی به تعداد معاملات مسکن در مناطق ۲۲ گانه تهران نشان می‌دهد در شروع سال جاری، منطقه ۵ با سهم ۱۲.۵ درصدی از کل معاملات، بیشترین تعداد قرارداد‌های مبایعه نامه را به خود اختصاص داده است. همچنین مناطق ۱۰، ۴ و ۲ به ترتیب با سهم‌های ۱۰.۷، ۸.۶ و ۸.۲ درصدی در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت

در میان مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران، بیشترین متوسط قیمت یک متر مربع زیربنر‌ای مسرکونی معامله شده معادل ۱۵۰ میلیون و ۴۲۰ هزار تومان به منطقه یک و کمترین آن با  ۴۲ میلیون و ۳۶۰ هزار تومان به منطقه ۱۸ تعلق داشته است.

  چند نکته مهم از تحولات مسکن در فروردین ۱۴۰۳


همان طور که اشاره شد میانگین قیمت یک متر خانه در تهران به حدود ۸۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان رسیده است؛ این در حالی است که ۵۹ درصد از خانه‌های معامله شده در آغاز سال جدید، با قیمتی کمتر از این رقم معامله شده است و از سوی دیگر ۵۶.۳ درصد از معاملات نیز به واحد‌های مسکونی با ارزش کمتر از ۶ میلیارد تومان تعلق داشته است که در نوع خود قابل تامل است و در نهایت سهم واحد‌های مسکونی با مساحت کمتر از ۸۰ متر از کل معاملات فروردین ماه، ۵۷.۷ درصد بوده است.

 

دیگر خبرها

  • وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی برای مستاجران
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن | وام ۳۰۰ میلیون تومانی به چه کسانی تعلق می گیرد؟
  • جزئیات پرداخت وام ۴۰ تا ۳۰۰ میلیون تومانی ودیعه مسکن
  • یک اتفاق جدید در بازار مسکن؛ مالکان و مستاجران منتظر این تغییر باشند
  • افزایش ۱۵۸ درصدی میانگین قیمت یک متر خانه در تهران/ گران‌ترین و ارزان‌ترین خانه‌ها در کدام مناطق پایتخت معامله می‌شود؟
  • پرداخت ۳۴ هزار فقره تسهیلات اشتغالزایی به متقاضیان
  • آخرین وضعیت متقاضیان تسهیلات مسکن در این بانک مشخص شد
  • مقاوم سازی واحدهای مسکونی روستایی استان زنجان به ۶۷ درصد می رسد
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • گلایه مردم از اقساط سنگین وام خرید خانه